svētdiena, 2008. gada 14. decembris

LBL prognoze nobeigums

Nu baigais pārtraukums sanāca, zinu, ka vainīgs, bet attaisnojumi nāk viens pēc otra – slinkums, aukstums, stulbums... turpināt varētu mūžīgi, bet ne par to šodien būs runa.

Taču pirms, ķeros pie šodienas tēmas, es gribētu pabeigt iepriekšējos blogos uzsākto LBL prognozi. Kopš mana pēdējā raksta ir notikušas daudzas lietas, par kurām es parunāšu nākamajā reizē, taču šīs prognozes es jums pārdrukāju no sava paša sākuma redzējuma.

Un tātad bez īpaša ievada sākam ar play-off ¼ fināliem:

6. Zemgale – 3. Barons – Divu spēļu summā pārliecinošu uzvaru izcīna Barons.

Kā saka sērija bez variantiem. Uz play-off laiku ar vairākiem spēcīgiem leģionāriem papildinātai Barons iznīcina Jelgavas komandu. Uz otro spēli Kārlis Muižnieks atļaujas laukumā turēt jaunos vairākas reizes ilgāk nekā visu pārējo sezonu.

5. Liepāja – 4. Valmiera – Divu spēļu summā uzvaru izcīna Liepāja.

Un atkal Bagija sezona beidzas necerēti ātri. Trešo gadu pēc kārtas, komanda kura sezonas laikā rāda spēcīgus zobus, pavasarī tos visus izskatās pazaudējusi. Regulārā čempionāta varoņi Bankevics un Klārks dažādu iemeslu dēļ play-off sērijā nav pamanāmi. Liepājas spēcīgākais pamata piecinieks un stiprie rezervisti noslāpē Valmieras individuālos centienus.

Pusfināli:

1.ASK – 5.Liepāja 3:0

Cīnoties par komandas godu tās iespējami pēdējā sezonā, ASK ienāk play-off kā ievainots dzīvnieks iznīcinot Liepājas Lauvas. Ar Raimonda Vaikuļa un Uģa Viļuma pūlēm tiek nosegts ASK īsais gals, taču garajā Liepājai vienkārši neatrodas pretargumentu.

2.Ventspils – 3.Barons 1:3

Sezonā sezonas spēles, play-off laikā notiek play-off spēles. Atceroties regulārās sezonas zaudējumus, Barons uz šo sēriju iznāk maksimāli motivēts un nospiež kurzemniekus ar savu spēku. Mazliet paspirināties Ventspilij sanāk sērijas otrajā spēlē, uzvarot to pagarinājumā, taču nolemtības sajūta nepamet septiņkārtējos čempionus ne uz brīdi.

Sērija pa 3. vietu

2.Ventspils – 5.Liepāja 2:3

Aizraujošs Kurzemes dērbijs kurā itkā pārsteidzoši uzvar Liepājnieki. Manā skatījumā šis rezultāts pareizs, jo Liepājas pieredzējušie spēlētāji spēj spēļu izšķirīgajos mirkļos nospēlēt drošāk un rezultatīvāk.

Fināls

1.ASK – 3. Barons 4:3

Otro gadu pēc kārtas finālā ir Rīgas dērbijs, taču šogad komandas abas ir līdzvērtīgi stipras un motivētas. Valter un Šķēles divkauja kļūst par visas sezonas vainagu. Abpusēji efektīva un efektīga uzbrukuma un aizsardzības cīņa, kurā Latvijas basketbola zelta vērtības Uvis Helmanis un Aigars Vītols pierāda, ka ir labāki par trešās šķiras amerikāņiem, kas pavasarī vēl kuplākā skaitā cīnās Barona rindās. Papildlaiki, pēdējo sekunžu metieni, nesportiskās un tehniskās piezīmes, Pīčas un Rolanda kaujas un citas neaizmirstamas atmiņas ASK ceļā uz otro čempionu titulu.

Play-off MVP – Sandis Valters, finālā bija savas komandas uzbrukuma līderis un noturēja Armandu Šķēli.

Nav komentāru: