otrdiena, 2008. gada 25. novembris

LBL prognoze II daļa

Sveiki,

Atvainojos par kavējumu, bija problēmas gan ar datoru (vējš atņēma internetu), gan ar laiku (pamatdarbs aizņēma par daudz), gan ar motivāciju (tādā laikā, tikai siltā segā sēdēt pie kamīna). Pa šīm pārīs dienām ir noticis samērā daudz – vispirms Liepāja pierādīja, ka es esmu diezgan liels idiots un bez variantiem atstāja Valmieru ne ar ko. Otrkārt Barons aizvadīja savu pirmo ULEB kausa spēli zaudējot ar 19 punktiem Dinamo no Maskavas. Bēdīgākais, ka Dinamo spēlēja ar pusspēku (vismaz tā man izskatījās no malas) un kārtējo reizi pierādījās, ka sastāva komplektācija „pēdējā brīdī” neatmaksājas (laukakmens Barona menedžmenta dārzā). Brīdī, kad publicēju šo blogu ASK spēlē pret Franču komandu un ir vadībā ar diviem punktiem. Vismaz ceru uz ASK uzvaru.

Un tā turpinam LBL prognozi.

4. vieta Valmiera

It kā man vajadzētu šeit atzīties, ka esmu muļķis un apmainīt Liepāju un Valmieru ar vietām, taču es palikšu pie savas iepriekšējās prognozes. Mani iemesli ir gaužām vienkārši – Liepāja turpina komplektēties, bet Valmiera jau savu komplektāciju ir praktiski pabeigusi, kas nozīmē stabilāku sniegumu. Iepriekšējās sezonās Aināra Bagatska komanda ir sevi pieradījusi kā ļoti laba regulārās sezonas komanda un to es arī sagaidu no tās šogad. Komandas līderi uz šo sezonu ir skaidri – Clark un Bankevics, kuriem piepalīdzēs Sirsniņš ar Lloyd. Personīgi man ir ļoti liels prieks par Rinaldu, kurš pēc ilgstošām neveiksmīgām sezonām ir beidzot atradis savu vietu un iespējams savu treneri. Vienīgais īstais caurums Valmieras komplektācijā, man uz doto brīdi, liekas centra pozīcijā un no drošiem avotiem ir zināms, ka komanda papildināsies uzreiz pēc jaunā gada. Daudz tiek runāts par Bankevica pāriešanu uz kādu stiprāku komandu, taču es uzskatu, ka viņš ir labs spēlētājs viduvējā komandā – stiprākā blicē viņš būtu ļoti viduvējs spēlētājs.

Komandas MVP – Ingus Bankevics

Interesanti vērot progresu – Oskars Virsis

Notikums, kas 99.9%, ka nenotiks, bet būtu jautri, ja notiktu – pēc sezonas izvērtējot Valmieras un Zemgales komandu sniegumu, Valmieras vadība izlemj atjaunot Vari Krūmiņu galvenā trenera amatā, pataisot Aināru Bagatski par galvenā treneru palīgu. Pusei no komandas vadības un spēlētajiem nepiekrītot šim lēmumam notiek Valmieras šķelšanās, izveidojot divas komandas. Latvijas basketbola līga iegūst vēl vienu principiālu dērbiju.

3.vieta Barons

Barona trešā vieta regulārā čempionāta noslēguma pilnīgi neliecina par maniem uzskatiem par komandas spēku – šī vieta ir radusies no situācijas, ka komanda jau ir cietusi divus zaudējumus un kā jau minēju bloga sākumā turpina komplektēties. No tagadējiem trijiem jaunpienācējiem izskatās, ka īsts palīgs varētu būt tikai Rhodes un arī, tikai tādā gadījumā, ja viņš spēs pielāgoties eiropas basketbolam. Šobrīd es redzu spilgtu individualistu, kas vēlas iegūt sev lielu statistiku, lai pēc sezonas mēģināt atkal tikt NBA. Amerikāņu saspēles vadītājs būs stabils aizvietotājs Gustam uz 8 – 10 minūtēm katrā spēlē, neizceļoties ne ar kādām īpašām darbībām. Ļoti interesanti būs pavērot spēlētāju motivāciju tuvojoties sezonas beigām, jo tāds lērums ASV pārstāvju pavasarī parasti nozīmē zaudējumus komandai. Armands Šķēle ir komandas nezūdošā vērtība, kas vienatnē spēs izvilkt vairākas spēles, ja negūs traumas vai neradīsies personīga rakstura problēmas. Aktuāla problēma ir Šķēles un Gusta konflikts par ko runā basketbola aprindās jau vairākus mēnešus. Kasparam Bērziņam šis ir pēdējais līguma gads, kas nozīmē, ka reāla progresa gadījumā viņš dosies uz stipru līgu pierādīt savu varējumu citā līmenī. Esmu pārliecināts, ka komanda vēl pastiprināsies ar kādu NBDL līgas spēlētāju īsi pēc jaunā gada, kā notika pagājušā gadā ar Jefferson. Interesanti būs pavērot Aigara Vītola atgriešanos Rīgā, ja klubs ar spēlētāju spēs vienoties par algu.

Komandas MVP – Armands Šķēle

Interesanti vērot progresu – Kaspars Bērziņš

Notikums, kas 99.9%, ka nenotiks, bet būtu jautri, ja notiktu – Nozīmīgas spēles izskaņā, rodas kārtējās nesaskaņas starp Gustu un Šķēli, kas izriet īstā kautiņā par ko abi spēlētāji saņem diskvalificējošās piezīmes. Zaudējot abus līderus, zaudē arī komanda.

2.vieta Ventspils

Latvijas basketbola nākotnes komanda. Nebaidos no šāda titula, jo esmu pārliecināts, ka Ronalds Zaķis, Jānis Strēlnieks, Mareks Jurēvičus, Artūrs Bērziņš un Kristaps Kanbergs būs izlases spēlētāji tuvā un tālā nākotnē. Strauji samazinoties komandas budžetam, Venstpils ir sākusi paļauties uz pašmāju spēlētāju spēkiem un ir kļuvusi par ļoti interesantu komandu. Agris Galvanovskis sevi pierādījis kā mazpilsētas komandas galvenais treneris un Ventspils otrais treneris beidzot saņēmis iespēju parādīt savas spējas lielākā dīķī un pagaidām ar saviem pienākumiem tiek galā teicami. Divas uzvaras pār Baronu kā arī vairākas uzvaras pār Baltijas komandām ir pierādījušas, ka arī šis sastāvs ir konkurētspējīgs Latvijas un Baltijas laukumos. Arī leģionāri šogad ir piemeklēti atbilstoši komandas specifikai – jaunais un azartiskais amerikānis Brazelton un melnā darba darītājs grieķis Tsiakos. No Ķeizarmeža pārnakušais Artūrs Bērziņš lieliski papildina Kurzemes komandas sastāvu padarot tieši septiņkārtējos Latvijas čempionus par īsto „talantu labaratoriju”. Interesanti būs pavērot komandas sniegumu Fiba Eirokausā, kā arī ļoti patīkami pārsteidz Jurēviča iekļaušanās komandas sastāva. Ventspils komanda necietīs neplānotus zaudējumus LBL un tieši tāpēc ierindosies kopvērtējuma otrajā vietā. Mazliet sarūgtina Raimonda Gabrāna aiziešana no komandas, jo pēc pagājušās sezonas pārliecinošā snieguma, es biju gaidījis no viņa MVP kalibra sezonu. Taču zinot, ka Galvanovskis ir „viņa treneris”, kas Raimondu pazīst no bērna kājas, liek man saprast, ka viņa atlaišanas iemesli bija meklējami ārpus basketbola laukumiem. Savas spējas Raimonds arī šobrīd turpina pierādīt Grieķijas laukumos un spēles kvalitātes ziņā, viņš šobrīd ir pārliecinoši, trešais labākais Latvijas izlases saspēles vadītājs.

Komandas MVP – Ronalds Zaķis

Interesanti vērot progresu – Artūrs Bērziņš

Notikums, kas 99.9%, ka nenotiks, bet būtu jautri, ja notiktu – Mēģinot atkārtoti ietupināt Ventspils šefu Aivaru Lembergu aiz restēm, Latvijas Valsts Prokuratūra uzaicina uz pārrunām visus esošos un bijušos Ventspils basketbolistus cerībā saņemt kompromātu, par aploksnēs maksātām algām. Komanda netiek uz regulāra čempionāta spēli pret ASK, jo ierodoties galvaspilsētā, visa komanda tiek aizvesta uz īslaicīgās aizturēšanas izolatoru.

1. vieta ASK Rīga

1.vieta regulārā čempionātā un favorītes statuss pirms play-off sākuma ir izskaidrojams galvenokārt ar diviem iemesliem – tikai viens zaudējums sezonas sākumā, komandas saspēlēšanās laikā un Kaspara Kambalas piesaiste. Kā jau minēju savā pašā pirmajā blogā, ka nevienam basketbola aprindās iesaistītam cilvēkam nav noslēpums, ka Kaspars ir iezvēlējies tieši ASK turpināt (atsākt) savu basketbolista karjeru un šis papildinājums padara armijniekus garo galu par visspēcīgāko Latvijā un iespējams pat Baltijā. Vispār šīs sezonas komplektācija, ir jāatzīst, ka ir ļoti izdevusies Butautam. Veiksmīgs metēju un melnā darba darītāju savienojums, manuprāt, ļaus arī veiksmīgi cīnīties Eiropā, bet ar vienu nosacījumu. Es uzskatu, ka ASK ir steidzami jāmeklē cits saspēles vadītājs. Brewer ir pārāk lēns un pārāk individuāls priekš šīs komandas. Komandas teicamais starts BBL norāda uz tās potenciālu, taču sekojošie zaudējumi arī parādīja, ka Butauta komanda nav zaudējusi savu galveno pēdējo sezonu niķi – nestabilitāti. Vēl viens milzīgs plus ir fakts, ka komandas leģionāru īpatsvaru pārstāv tā pati aģentūra (vai veica starpnieku pakalpojumus), kas pārstāv Ramūnu Butautu. Kopējs pārstāvis neatļaus ārzemniekiem atslābināties sezonas beigās. No drošas informācijas, man ir zināms, ka Parex bankas nedienas neskars komandas šīs sezonas darbības, jo lielākā daļa naudas, jau ASK kontos ir ieskaitīta. Pilnīgi nepiekrītu Butauta kritiķiem, kas visu laiku skandina par mazo Latvijas spēlētāju iesaisti ASK spēļu gaitā, jo lietuviešu specialists pirms pagājušās sezonas sākuma godīgi pateica, ka viņš ir nācis uzvarēt, nevis veidot komandu no latviešiem. Atbilstoša līmeņa pašmāju spēlētāji piesaistīt nebija iespējams, tādēļ tika nolīgti leģionāri. Neskatoties uz to latviešu skaits komandā nav mazs – Helmanis, Valters, Kalve, Bertāns, Grafs, Kambala. Ļoti noderīga ir Helmaņa piesaiste, jo play-off laikā viņā pieredze būs neatsverams trumpis.

Komandas MVP – Kaspars Kambala

Interesanti verot progresu – Ernests Kalve

Notikums, kas 99.9%, ka nenotiks, bet būtu jautri, ja notiktu – Parex bankas parādiem citām bankām pieaugot, bankas sāk atsavināt ASK spēlētajus, NORDEA ir pirmā, kas paņem Sandi Valteru, kas savukārt pievienojas Baronam. Procesam sākoties komandā paliek vairs tikai septiņi spēlētāji, kas savukārt nākamajā dienā pēc savu biedru pāriešanas uz citām komandām mēģinot izņemt naudu no Parex bankomātiem saņem sekojošu paziņojumu: „Nauda beigusies. Ar cieņu, Jūsu Parex.”

Nobeigums ar play-off rezultātiem sekos rīt.

1 komentārs:

gurkjis teica...

Kopumā ļoti interesanti palasīt. Ir lietas, kuras citur neatradīsi... :) Vislabāk patīk lietas, kuras 99,9 %, ka nenotiks :D